Ohita
POHJOISMAINEN PANKKITOIMINTA 2023

Tiedote -

POHJOISMAINEN PANKKITOIMINTA 2023

Elämme epävarmuuden ja nopeiden muutosten maailmassa. Pohjoismaissa pankkiala saa kuitenkin asiakkaidensa hyväksynnän.

Seuraavat suuntaukset voidaan havaita:

Vakaus

Nykyinen kriisi ei ole vaikuttanut toimialaan merkittävästi pohjoismaisen asiakkaan silmissä. Vaikka yleinen pohjoismainen trendi on hieman negatiivinen, näemme vakaata asiakastyytyväisyyttä ja jopa parantuneita lukuja tietyillä toimialoilla. Asiakkaat näyttävät ymmärtävän, että tämä ei ole rahoitusalan aiheuttama kriisi. Kaiken kaikkiaan pohjoismainen pankkiala saakin siis asiakkailtaan hyväksynnän.

Aktiivisuus

Fyysiset kokoukset korvataan digitaalisilla, mutta henkilökohtaisilla suhteilla on edelleen merkitystä. Näemme lisääntynyttä asiakasvuorovaikutusta, sekä reaktiivista että ennakoivaa. Henkilökohtaiset suhteet lisäävät asiakastyytyväisyyttä erityisesti epävarmoina aikoina. Tässä näemme merkittäviä nousuja yrityspankkisegmentissä.

Luotettavuus

Luottamustalous on tullut jäädäkseen. Luotettavuus ja kestävyys ovat keskeisiä menestystekijöitä. Rahoitusvakauden, monimuotoisuuden, tasa-arvon ja ympäristöjalanjäljen kaltaiset tekijät ovat yhä tärkeämpiä. Toimialalan ulkoista viestintää näistä asioista on kuitenkin parannettava

Historiallinen kehitys - Asiakastyytyväisyys B2B 2005-2023

Historiallinen kehitys - Asiakastyytyväisyys B2C 1999-2023


Haluatko kuulla lisää Pohjoismaisista trendeistä?

Ota yhteyttä!

Heidi Laitinen

heidi.Laitinen.@epsi-finland.org

050 4068 796


Lehdstötiedote on ladattavissa PDF-muodossa alta kohdasta "Liittyvä media".

Linkit

Aiheet

Kategoriat


EPSI Rating tutkii, miten asiakkaista tulee asiakkaita ja miten he pysyvät uskollisina yritykselle. EPSI Ratingin tutkimukset selvittävät asiakkaiden kokemusten ja yrityksen kanssa käydyn vuorovaikutuksen avulla, mitä mieltä asiakkaat ovat yrityksestä. EPSI Ratingin tutkimusmenetelmä on Tukholman kauppakorkeakoulun suunnittelema ja toimii perustana puolueettomille ja luotettaville tutkimuksille.

Yhteyshenkilöt

Heidi Laitinen

Heidi Laitinen

Lehdistön yhteyshenkilö Maajohtaja +358 (0)50 4068 796

EPSI Rating kehittää toimintaa kanssanne

EPSI Rating auttaa parantamaan yritysten asiakas- ja henkilöstötyytyväisyyttä tutkitun toimialatiedon avulla, käyttämällä mittarina asiakkaan ääntä. Tuomme esiin niitä asioita, jotka tekevät asiakkaistanne ja henkilöstöstänne tyytyväisempiä. Olemme tutkineet yhteyttä tyytyväisten asiakkaiden, henkilöstön ja yritysten välillä yhteistyössä Tukholman kauppakorkeakoulun kanssa vuodesta 1989 saakka. Asiakas- ja henkilöstötyytyväisyys näkyy parempana kannattavuutena sekä kykynä uudistua nopeasti muuttuvassa maailmassa.

Kuulumme EPSI Rating Groupiin. Omistajamme on Swedish Institute of Quality SIQ. Teemme tutkimuksia Pohjoismaissa ja Euroopassa. SIQ on voittoatavoittelematon julkisomisteinen ruotsalainen organisaatio, jonka tehtävänä on edistää laatujohtamista.

EPSI Rating Finland

PL 400
00181 Helsinki
Suomi